BPM Medica lanceert mediaplatform voor oogartsen

De redactieraad heeft besloten om de redactionele inhoud van nummer 2 thematisch te richten op oogheelkunde en infecties, waarbij onder meer wordt ingegaan op de impact van de COVID-19-pandemie op de Nederlandse oogheelkunde en praktische oplossingen om zowel de reguliere als acute oogzorg voor patiënten en artsen op een veilige manier te kunnen continueren.

Oogletsels en orbitafracturen
De artikelen in het eerste nummer, die grotendeels tot zijn stand gekomen in de periode vóór de COVID-19-pandemie, zijn gericht op het thema ‘oogletsels en orbitafracturen’. Zo gaat oogarts prof. dr. Rudy Nuijts (Maastricht UMC+) in op de mogelijkheden van het herstellen van de cornea met gekweekt autoloog stamceltransplantaat. Daarnaast vertellen oogartsen Tjeerd de Faber (Oogziekenhuis Rotterdam) en prof. dr. Jan Keunen (Radboudumc, Nijmegen) over maatregelen en ontwikkelingen rondom oogletsels door vuurwerk en geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb onder meer zijn visie op de haalbaarheid van een landelijk vuurwerkverbod.

Verder bespreken MKA-chirurg Elske Strabbing (Erasmus MC) en oogartsen Özlem Engin (Erasmus MC en UMC Utrecht) en Gijsbert Hötte (Oogziekenhuis Rotterdam) initiatieven en plannen voor intensivering van multidisciplinaire samenwerking bij orbitafracturen. Tot slot belichten SEH-artsen KNMG Pol Stuart (Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Ties Eikendal (Radboudumc) de organisatie van acute oogzorg op de SEH.

Redactionele focus
De Oogarts richt zich inhoudelijk op actuele ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en focust daarbij primair op de Nederlandse oogheelkunde. Het tijdschrift is inhoudelijk breed georiënteerd en biedt ruimte voor actuele onderwerpen over beroepsuitoefening, wetenschap, kwaliteit, patiëntenzorg, opleiding, financiën en maatschappij. Naast een platform voor actuele vakinformatie is De Oogarts ook een podium voor uitwisseling van ervaringen en opinies. De Oogarts hoopt bij te dragen aan de kennis- en meningsvorming.


Onafhankelijke redactieraad

De Oogarts verschijnt onder hoofdredactie van dr. Nicole Naus (Erasmus MC). Zij staat aan het roer van een onafhankelijke redactieraad die verder bestaat uit oogartsen dr. Marjolijn Bartels (Deventer Ziekenhuis), dr. Maarten Copper (UMC Utrecht), Joeri de Hoog (Retina Operatiecentrum Amstelveen / Amsterdam UMC, locatie AMC), dr. Emine Kiliç (Erasmus MC) en dr. Dion Paridaens (Oogziekenhuis Rotterdam).

Online toegang
Met een tijdschrift, nieuwsbrief en de website www.deoogarts.nl bereikt De Oogarts vrijwel alle oogartsen en oogartsen in opleiding in Nederland. Optometristen, orthoptisten en andere in oogheelkunde gespecialiseerde of geïnteresseerde zorgprofessionals kunnen zich, net zoals oogartsen, voor een kosteloos inlogaccount op de website aanmelden via www.deoogarts.nl/aanmelden. Na aanmelding hebben zijn online toegang tot alle artikelen en worden ze via de nieuwsbrief op nieuwe artikelen geattendeerd.

Recent Posts