Geschiedenis

BPM Medica is een medische uitgeverij. De eerste twee van de vakbladen die BPM Medica nu uitgeeft, De Psychiater en De Neuroloog, zijn al in 1994 van start gegaan. Medische Oncologie volgde in 1998. We publiceren deze en andere vakbladen nog steeds in nauwe samenwerking met de betreffende wetenschappelijke beroepsverenigingen: de NVvP, de NVN en de NVMO.

  • BPM Medica is al jaren onze onafscheidelijke partner. Samen brengen wij het belangrijke oncologische nieuws via tijdschrift en website onder de aandacht van onze beroepsgroep, patiënten en andere stakeholders. De samenwerking is kort samen te vatten als zeer deskundig, vakkundig en uiterst prettig.

    Haiko Bloemendal Voorzitter NVMO
  • ‘Samenwerken met het team van BPM Medica is erg inspirerend, met als resultaat fraai vormgegeven magazines met waardevolle inhoud voor geïnteresseerden in de cardiologie. Dit mede dankzij de enthousiaste inzet van ervaren wetenschapsjournalisten en eindredactie van BPM Medica. Trots om hieraan met de redactieraad onze bijdrage te mogen leveren.’

    Martin Hemels Hoofdredacteur De Cardioloog

Groei

De afgelopen jaren groeide BPM Medica uit tot een professionele medische uitgeverij, gevestigd in een modern pand in het centrum van Amsterdam. Hier werken we met een toegewijd en ervaren team dat op dit moment bestaat uit ruim tien medewerkers: eindredacteuren, bureauredacteuren, een marketing- en communicatieadviseur, een administratief medewerker, developers en een digital operations manager.

Daarnaast werken er bij BPM Medica al sinds de oprichting altijd een aantal studenten, die de redactie en het online team ondersteunen. Meerdere van onze vaste collega’s zijn zelfs zo begonnen!

Partners

Onze publicaties maken we samen met een breed team van ervaren freelancers, die goed zijn ingevoerd in de Nederlandse gezondheidszorg. Niet alleen journalisten, maar ook fotografen en illustratoren, vormgevers, en drukkers.

Door ons ruime netwerk van experts binnen allerlei medische specialismen, door de jaren opgebouwd, kunnen we altijd de juiste deskundigen koppelen aan elk thema. Zo zorgen wij, samen met onze partners, voor artikelen van hoge kwaliteit in al onze tijdschriften, waar onze lezers echt iets mee kunnen.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op