Bepalen van de inhoud

Voor elke nieuwe uitgave (print of online) beginnen we met een vergadering met onze redactieraad, waarin de mogelijke onderwerpen worden doorgenomen en interessante invalshoeken worden geformuleerd. De redactieraad bestaat altijd uit een groep medisch professionals en een eindredacteur vanuit BPM Medica.

Stel: er is net een nieuwe richtlijn uitgekomen. Welke expert kan hier op een aansprekende manier over vertellen? Of: in welke vorm vertellen we het verhaal over nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen? Zijn er innovatieve projecten rond de organisatie van de zorg? Interessante internationale congressen? Nieuwe mogelijkheden van e-health? Wat speelt er binnen de verenigingen?

Samen met onze redacties stellen we zo de komende uitgave samen.

  • BPM Medica is al jaren onze onafscheidelijke partner. Samen brengen wij het belangrijke oncologische nieuws via tijdschrift en website onder de aandacht van onze beroepsgroep, patiënten en andere stakeholders. De samenwerking is kort samen te vatten als zeer deskundig, vakkundig en uiterst prettig.

    Haiko Bloemendal Voorzitter NVMO
  • ‘Samenwerken met het team van BPM Medica is erg inspirerend, met als resultaat fraai vormgegeven magazines met waardevolle inhoud voor geïnteresseerden in de cardiologie. Dit mede dankzij de enthousiaste inzet van ervaren wetenschapsjournalisten en eindredactie van BPM Medica. Trots om hieraan met de redactieraad onze bijdrage te mogen leveren.’

    Martin Hemels Hoofdredacteur De Cardioloog

Print

De eindredacteur maakt de definitieve indeling van de printuitgave op basis van input van de redactie. Ons team van freelance wetenschapsjournalisten, fotografen en vormgevers gaat vervolgens met de artikelen aan de slag.

Als de ingeleverde teksten en beeld zijn geredigeerd door onze bureau- en eindredacteuren, worden ze beoordeeld door de redactieraad. Na eventuele aanpassingen van de redactieraad stuurt de eindredacteur alle teksten naar de opmaker. Die zorgt ervoor dat alle artikelen op een mooie, goed leesbare wijze in het tijdschrift terechtkomen.

Ten slotte worden de drukproeven naar de drukker gestuurd. Deze drukt het tijdschrift, en verstuurt ze naar de eindbestemming: onze lezers.

Online

Alle publicaties zijn uiteraard ook online beschikbaar. Op de websites vinden bezoekers niet alleen alle gepubliceerde artikelen, maar bijvoorbeeld ook voorpublicaties, vacatures en evenementenagenda’s.

Daarnaast versturen we nieuwsbrieven met daarin de meest recent verschenen artikelen & andere nuttige informatie voor onze lezers.

Ook goed om te weten: bibliotheken en mediacentra kunnen bij ons automatisch online inhoudsopgaven opvragen om naar hun werknemers door te sturen.

Partners

Onze publicaties maken we samen met een breed team van ervaren freelancers, die goed zijn ingevoerd in de Nederlandse gezondheidszorg. Niet alleen journalisten, maar ook fotografen en illustratoren, vormgevers, en drukkers.

Door ons ruime netwerk van experts binnen allerlei medische specialismen, door de jaren opgebouwd, kunnen we altijd de juiste deskundigen koppelen aan elk thema. Zo zorgen wij, samen met onze partners, voor artikelen van hoge kwaliteit in al onze tijdschriften, waar onze lezers echt iets mee kunnen.

Andere mediavormen

Ervaring leert ons dat sommige boodschappen zich beter lenen voor andere media dan een tijdschrift of een website. We maken daarom ook video’s, webinars en podcasts.

Gesponsorde inhoud

Naast de reguliere redactionele inhoud publiceert BPM Medica in haar tijdschriften soms ook voor de lezers relevante gesponsorde inhoud van partnerorganisaties. Deze inhoud heeft dezelfde kwaliteit als de reguliere redactionele content. Gesponsorde content vormt, naast abonnementen en advertenties, mogelijk een extra inkomstenbron om een tijdschrift of volledig platform financieel mogelijk te maken.

Gesponsorde inhoud in tijdschriften of op websites van BPM Medica voldoet altijd aan de volgende drie criteria:

  • Het is duidelijk gescheiden van de reguliere inhoud
  • Het kent dezelfde kwaliteit als reguliere redactionele artikelen
  • Voor de lezer is direct duidelijk dat het om gesponsorde inhoud gaat

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op