BPM Medica nieuwe uitgever van FarmaMagazine

Uitgeverij BPM Medica heeft per 1 oktober 2022 het tijdschrift FarmaMagazine overgenomen van Uitgeverij Flexx.

Wijnand van Dijk, uitgever van BPM Medica: “We zijn erg blij met de komst van FarmaMagazine. Het vormt een mooie aanvulling op ons portfolio. We bereiken hiermee voor ons nieuwe doelgroepen: apothekers en huisartsen. Dit past goed in onze strategie om ons te richten op alle belangrijke doelgroepen in de Nederlandse gezondheidszorg. Om deze reden hebben we begin dit jaar ook het platform POCT overgenomen van Uitgeverij Flexx.”

De in Amsterdam gevestigde uitgeverij BPM Medica publiceert mediaplatforms voor professionals in de zorg. Deze bestaan uit verschillende media, waaronder gedrukte magazines, websites, nieuwsbrieven, webinars en podcasts. Een belangrijke doelgroep zijn medisch specialisten, zoals internist-oncologen, internist-endocrinologen, oogartsen, neurologen en cardiologen. Daarnaast zijn er platforms voor bijvoorbeeld klinisch chemici en paramedici zoals verpleegkundigen en optometristen. FarmaMagazine is het zestiende platform van BPM Medica.

Uitgeverij Flexx heeft gezorgd voor een soepele overgang van het platform, dat bestaat uit een gedrukt magazine, website, nieuwsbrief en LinkedIn-kanaal met veel volgers. Van Dijk:  “FarmaMagazine is een mooi platform, met actuele en relevante artikelen voor de betreffende doelgroepen. We gaan er alles aan doen om die kracht te behouden. Op korte termijn zal er daarom weinig veranderen aan de inhoud en de vormgeving. Volgend jaar gaan we onderzoeken of we het platform kunnen doorontwikkelen. Hierbij zullen we kijken naar de wensen en behoeften van lezers en gebruikmaken van onze ervaringen met de andere platforms.”

Gepubliceerd: 3 oktober 2022

Recent Posts