Wijnand van DijkDirecteur-uitgever

‘Als kind wilde ik journalist worden en maatschappelijk relevant werk doen’

Vanuit een interesse voor geschiedenis en politiek koos ik voor de studie politieke wetenschappen. Bij deze brede studie, met veel geschiedenis, politiek en economie, leer je vooral analytisch te kijken naar de maatschappij en de onderliggende processen.

De gezondheidszorg leerde ik kennen als eindredacteur voor het Zorginstituut Nederland. Dit bleek een goede voorbereiding voor het werk dat ik nu doe: uitgever van platforms in de gezondheidszorg. In deze functie komen mijn ambities, interesses, opleiding en werkervaring mooi samen.

De gezondheidszorg is interessant omdat er veel interessante vraagstukken in samenkomen, zoals over organisatie, financiering en solidariteit. Met in het midden artsen en andere professionals die tussen alle stormen door elke dag klaar staan voor hun patiënten. En de gezondheidszorg is relevant: we krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Deze aspecten motiveren mij om dit werk te doen.

Wat dit werk daarnaast ook nog eens leuk maakt, is de samenwerking met de collega’s. We werken met een team dat bestaat uit mensen van verschillende achtergronden, leeftijden en opleidingen. Onze uitgeverij kent een informele cultuur, met ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid te leren van je fouten.