Denise KoperdraadBureauredacteur

    ‘Al sinds mijn eerste werkdag voel ik mij thuis bij BPM Medica’

    Tijdens mijn bachelor Psychobiologie kwam ik terecht bij BPM Medica als projectmedewerker. Ondanks dat ik nog geen ervaring had met werken binnen een uitgeverij had ik het direct ontzettend naar mijn zin en leerde ik erg veel. Bij BPM Medica ben ik erachter gekomen dat de combinatie van wetenschappelijke onderwerpen en het werken met taal mij erg goed ligt. Dit heeft mij overtuigd om na mijn bachelor de weg van de wetenschapscommunicatie in te slaan. En waar kan dat nou beter dan bij BPM Medica? Al tijdens mijn werk als projectmedewerker had ik een sterke voorkeur voor redactionele taken. Ook mijn collega’s merkten dit op en speelden mij steeds meer redactionele taken toe. Zo groeide ik steeds meer richting de kant van redactie.

    Na het behalen van mijn bachelor in de Psychobiologie heb ik mijn functie als projectmedewerker ingeruild voor een functie als bureauredacteur. Hoewel ik voor meerdere van onze tijdschriften actief ben, ligt mijn focus bij Medische Oncologie. Van mijn ervaren collega’s leer ik heel veel; van het benaderen van journalisten, geïnterviewden en fotografen tot het redigeren van artikelen.

    Mijn werk bij BPM Medica combineer ik met de master Science Education and Communication aan de Universiteit Utrecht. De kennis die ik opdoe tijdens mijn studie komt goed van pas tijdens mijn werkzaamheden. Op deze manier hoop ik door te groeien in het vak en, wie weet, ooit wel eindredacteur te worden…

    denise.koperdraad@bpmmedica.nl