Arjaan EvertsDirecteur/eigenaar

    ‘Toen ik in 2010 eigenaar van BPM Medica werd was het een piepkleine uitgeverij met een paar tachtiger jaren ogende folio bladen, geen digitale uitingen, en drie man – zeer gedreven en bekwaam – personeel’

    Ik had net mijn loopbaan als bedrijfsbemiddelaar in de digitale uitgeverij in de VS afgesloten. Aanvankelijk leek ook dit weer een koop > waardevermeerdering > verkoop propositie. Maar – en dit is de ironie – dat gaat het niet worden, want gaandeweg is de charme van BPM Medica in mijn botten verankerd.

    De uitdaging is een enorme: hoogwaardige content leveren voor medische professionals; maar in een klein taalgebied; en in een immer digitaler medialandschap. Dat passioneert! En verdient – ook in het belang van de gezondheidszorg in Nederland – tot in verre toekomst de missie van een zelfstandig BPM Medica te bepalen.

    De uitgeverij heeft het moeilijk in Nederland. Verdienmodellen staan op de tocht. Te gemakkelijk worden publicaties gesloten of geconsolideerd. Maar zo werken wij niet. Onze ruim renderende platforms dienen mede om de kleinere in stand te houden. De waarde zit hem in wat wij bijdragen aan de medische professie. En dat onze jaardiners inmiddels moeite hebben een tafel te vinden die groot genoeg is, nemen we op de koop toe!

    a.everts@bpmmedica.nl