Marleen HoebeEindredacteur

    ‘Bij BPM Medica werd ik met open armen ontvangen’

    Al vanaf jonge leeftijd heb ik veel interesse in medische materie, maar de studie geneeskunde zat er voor mij niet in. Helaas kan ik niet zo goed overweg met de bloederige situaties die je als arts regelmatig tegenkomt. Gelukkig vond ik een goed alternatief: de medische wereld op papier en online. Na mijn studie neurobiologie en wetenschapscommunicatie begon ik met het schrijven van artikelen over wetenschap, met name over medisch onderzoek.

    Eind 2021 ben ik begonnen als bureauredacteur bij BPM Medica. Ik heb aan verschillende tijdschriften meegewerkt, waaronder Medische Oncologie en De Cardioloog. Sinds eind 2022 ben ik eindredacteur van het tijdschrift De Neuroloog en van de website van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie.

    Bij BPM Medica kan ik me helemaal verdiepen in de dagelijkse praktijk van een medisch specialist, op een – voor mij – veilige afstand. Ver weg van de operatiekamers, maar in een erg fijne werkomgeving met enthousiaste collega’s. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat interessant en belangrijk nieuws bij de medisch specialisten terechtkomt.