Diana de VeldEindredacteur

    ‘De afwisseling in werkzaamheden en onderwerpen bevalt me uitstekend’ 

    Na een studie natuurkunde en een medisch promotieonderzoek werkte ik onder meer tien jaar bij het LUMC. In 2015 ging ik aan de slag als zelfstandig wetenschapsjournalist. Dat laatste doe ik nog steeds, maar sinds september 2022 ben ik ook eindredacteur van De Cardioloog. Sinds de start in 2017 kreeg dit tijdschrift steeds meer bekendheid en waardering onder de cardiologen. Het is dan ook een mooi blad waar ik met veel plezier aan bijdraag.

    Bij BPM Medica ben ik fysiek overigens maar zelden. Ik deel een kantoor met andere zzp’ers in Rotterdam; steeds heen en weer reizen kost te veel tijd. Toch voel ik me betrokken bij het bedrijf, mede doordat ik via mail, telefoon of Teams veel contact heb met mijn BPM-collega’s. Een paar keer per jaar zien we elkaar onder gezellige omstandigheden. Daarnaast heb ik natuurlijk veel contact met de cardiologen uit de redactieraad.

    Naast mijn werk voor De Cardioloog schrijf ik nog steeds volop artikelen voor andere bladen en sinds enkele jaren geef ik ook schrijfonderwijs aan geneeskundestudenten. De afwisseling in werkzaamheden en onderwerpen bevalt me uitstekend: zo leer ik steeds weer nieuwe dingen en hoef ik me niet te vervelen.